на живо

Мартин Петков от Украйна: Чух взривове. По-добре да сме заедно (ВИДЕО)

Той играе за "Черноморец" Одеса, а след началото на военните действия почти всички от тима са заедно в хотел

Мартин Петков от Украйна: Чух взривове. По-добре да сме заедно (ВИДЕО)

Българският футболист на "Черноморец" Одеса Мартин Петков е чул взривове през изминалите часове. Той добави, че се усеща на напрежение по улиците на града, но не и паника. 

"Досега всичко си вървеше нормално - тренираме, подготвяме се и сега изведнъж си без информация. Първенството е отложено, а в момента почти целият отбор е събран заедно в хотел в града. Мисля, че и за клуба ще е по-лесно, за да няма такива единият е тук, друг е там. По-добре да сме заедно и като има информация да ни дават и по-бързо да се действа", заяви Петков пред bTV. 

Бившият играч на "Левски" е част от украинския тим от януари 2022 г. насам. Първенството в Украйна беше спряно след ударите на Русия срещу градове в страната, в която е обявено извънредно положение и мобилизация за армията на всички, които могат да боравят с оръжие. 

"В града засилени военни действия няма. Има си полиция. Снощи късно вечерта аз лично чух няколко взрива. Със сигурност има напрежение и неяснота, защото все пак никой няма никаква информация какво ще се случи", каза Петков.

Снимка: Lap.bg

Той е категоричен, че иска да се прибере в България след започналите военни действия.