на живо

Мартин Петров: Този мач е потвърждение, че невинаги най-добрият побеждава

Според бившия национал "Ливърпул" е излъгал "Тотнъм"

Мартин Петров: Този мач е потвърждение, че невинаги най-добрият побеждава

Специалният гост в студиото на bTV в Мадрид - Мартин Петров, сподели след финала в Шампионската лига, спечелен от "Ливърпул" с 2:0, че според него "Тотнъм" е играл по-добре. Бившият национал смята, че мърсисайдци са излъгали съперника, за който остава само да се поучи от грешките си.

"Стана мъжки двубой. "Ливърпул" не проповядваха този стил, който бяхме свикнали да гледаме през цялата година - нападателен и с изключителна преса, но все пак това е един финал. Не изиграха най-добрия си мач. Този мач бе потвърждение, че невинаги най-добрият отбор побеждава. Виждате - с дузпа още в първите секунди и после след едно разбъркване Ориги най-съобразителен с хубав диагонален удар", заяви Петров, който игра в английската Висша лига с екипите на "Манчестър Сити" и "Болтън".

"Ливърпул" ги излъгаха, а за мен лично "Тотнъм" бе по-добрият отбор. Направиха много добър мач, но във футбола в крайна сметка се броят головете"

"Не е приятно никак, но това са големи футболисти, големи характери. Пределно и на тях им е ясно, че винаги има един победител. Така се калява характер, така се калява боец да бъдеш. Затова те са на това ниво, затова играят този финал. Те са се сблъсквали с всичко и ще продължават да се сблъскват. Вдигаш главата и гледаш другата година да не повтаряш тези грешки, за да може най-накрая да вдигнеш купата"

Снимка: Reuters

Тагове:

@