на живо

Мартин Стоев: Няма рецепта за успеха, момчетата са качествени (ВИДЕО)

"Този медал ми е по-скъп от онзи с мъжете през 2006 г."

Мартин Стоев: Няма рецепта за успеха, момчетата са качествени (ВИДЕО)

Селекционерът на юношеския национален отбор по волейбол (U19) Мартин Стоев заяви, че рецепта за отличното представяне на световното първенство в Иран не е имало, а успехът се дължи на качествата на играчите. Пред медиите, след прибирането у дома, Стоев определи сребърния медал от шампионата като по-скъп за него в сравнение с бронза от мондиала през 2006 г., до който изведе мъжкия ни тим.

"Още не осъзнават какво са постигнали, но скоро ще го осъзнаят. Няма рецепта за успеха, просто момчетата са качествени и тренират добре. Истина е, че на всяко първенство сме в топ 4. Повечето играят в Суперлигата и със сигурност има напредък, но видяхме, че има и други прогресиращи. Имаше доста добри отбори на това първенство, поне осем можеха да станат шампиони. Полша са най-зрелият отбор от всички."

"Четвъртфиналът срещу Италия беше много ценен, защото ако го загубиш, може да се провалиш. Вече всичко останало е по-хубаво, но и бонус. След финала направихме бърз анализ и казах на момчетата, че от първенството трябваше да вземем това, което ни липсваше, за да можем догодина на европейското да сме още по-добри. Аз съм щастлив от резултатите."

Снимка: Lap.bg

"На финала със сигурност имаше и малко умора, като не ни достигна това, че поляците ни превъзхождат в индивидуалното майсторство. Превъзхождат ни технически, но ние трябва да се стремим към това ниво и догодина да ги победим евентуално на европейското първенство."

"Този медал ми е малко по-скъп от онзи с мъжете през 2006-а, защото тези деца съм ги отглеждал от 4 години. По-скъп е и от медала ми като играч, защото тогава бях просто дете. Радвам се и за сина ми, но не ги деля, радвам се за всички. Имаме право да играем на европейското догодина и ако сме в топ 5, имаме право и на участие на световно през 2023 г."