на живо

Лаказет се завръща в състава на Лион

Френският голмайстор отново в групата след близо 1 месец отсъствие

Нападателят на Лион и лидер при голмайсторите във Френската Лига 1 през тази кампания с 21 попадения Александър Лаказет ще се завърне в състава на „хлапетата” в неделя. Французинът пропусна последните няколко мача на отбора си, след като се контузи срещу Метц на 25 януари. Без него Лион не успя да запише победа и авансът им на върха бе стопен на само 2 точки.

„Лаказет е здрав и ще е в групата за мача с Нант”, заяви треньорът на „хлапетата” Юбер Фурние. „Кристоф Жале и Мвуемба обаче ще пропуснат двубоя заради контузии”, допълни наставникът.

Нант през тази кампания е неудобен съперник за Лион, като записа победа за Купата на Франция с 3-2 над лидерът във Франция и завърши наравно 1-1 в първенството. Фурние обаче, каза, че „хлапетата” не излизат за реванш срещу опонента си.

„Ще се подготвим за мача с Нант както за всеки друг. Те са опасен противник и ние ще трябва да бъдем концентрирани срещу тях.”

Днес е първият мач от 26 кръг на Френската Лига 1. В него един срещу друг се изправят деветия в класирането Ница и целещият се в място в Шампионската Лига отбор на Монако, воден от Димитър Бербатов. Мачът ще можете да проследите от 21:30 по bTV Action.