на живо

Масови безредици след изпадането на "Крузейро" от елита (ВИДЕО)

Полицията евакуира зрителите след загубата от "Палмейрас"

Масови безредици след изпадането на "Крузейро" от елита (ВИДЕО)

Футболът в Бразилия е повече от спорт, а загубите на любимия отбор в страната водят до истински трагедии и масови безредици. 

Феновете на "Крузейро" предизвикаха граждански бунт, след като техният тим - двукратен носител на Копа Либертадорес, четирикратен шампион на Бразилия и шесткратен носител на Купата на страната, получи втори гол във вратата си от "Палмейрас". Загубата с 0:2 означаваше едно - "Крузейро" ще изпадне от футболния елит в Бразилия за първи път в историята си.

Снимка: Reuters

Този развой на срещата хич не се понрави на запалянковците, които не позволиха мачът да завърши, а започнаха да хвърлят седалки и предмети от трибуните на терена. Между привържениците избухнаха боеве, което наложи намесата на полицията.

Снимка: Reuters

Мачът нямаше как да продължи, особено след като представителите на реда, използваха светошумови гранати, за да усмирят бесните фенове.

Снимка: Reuters

Наложи се всички зрители на стадиона да бъдат евакуирани. Пострадалите привърженици пък бяха изкарани с носилки. 

Снимка: Reuters

Сблъсъците се пренесоха извън спортното съоръжение, като полицията се намеси и там. Междурвременно част от феновете нанесоха значителни щети и по спортното съоръжение.

Снимка: Reuters

Крузейро завърши на 17-о място в класирането на първенството и изпада след дълги години в елита. Само 3 точки разделиха тима от пореден сезон в бразилската първа лига.