на живо

Матей Казийски отново в "Тренто"

Той се завръща в тима след 5 години

Един от най-добрите български волейболисти - Матей Казийски, се завръща в италианския "Тренто". От клуба обявиха, че отново ще разчитат на посрещача 5 години след последния сезон, в който той игра за тима.

Казийски ще навърши 37 години през септември, но остава един от най-добрите в света. "Тренто" е първият италиански клуб, за който той игра, след като носи фланелките на "Славия", "Лукойл" Бургас и "Динамо" Москва. Трансферът се осъществи през 2007 г.

С тима българинът е 3-кратен победител в Шампионската лига и 4-кратен първенец на Световното клубно първенство. Също така той помогна на "Тренто" да спечели 4 пъти титлата в Италия и 3 пъти Купата. Повечето от тези негови успехи дойдоха под ръководството на треньора Радостин Стойчев, с когото изградиха знаменит тандем.

В последните години Казийски игра в друг италиански тим - "Калцедония" Верона, както и в японски "Джей Тект Стингс" и полския "Сточния" Шчечин. 

През 2012 г. Казийски и тогавашният национален селекционер Радостин Стойчев обявиха, че няма да са част от българския тим, докато ръководството на родната централа не бъде сменено. Тогавашният президент инж. Данчо Лазаров се оттегли от поста едва в началото на 2020 г.

В момента треньор на "Тренто" е италианецът Анджело Лоренцети. През последния сезон тимът завърши на трето място в първенството и остана втори в Шампионската лига.