на живо

Матей Казийски поема в изненадваща посока

Родната звезда може да напусне Тренто отново

Getty Images/Guliver Photos

Все по-голяма става вероятността лидерът на Тренто Матей Казийски да напусне отбора. Един от най-добрите волейболисти в света бе с основна заслуга за спечелената четвърта шампионска титла на Италия, но ограниченият бюджет на клуба и новият проект на собственика Диего Мосна може и да доведат до раздяла с Матей.

Разбира се, интерес към неговите услуги не липсва. Най-сериозни са запитванията от далечния изток, а именно Южна Корея и Япония, където Казийски със сигурност би имал статута на суперзвезда. Според информация на "Гадзета дело Спорт" към момента офертата на Панасоник Пантерс (Хираката) е най-добра, но бившият национал на България все още не е взел конкретно решение къде ще продължи кариерата си.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Вариантът той да остане в Тренто също е възможен. Подобен избор направи и наставникът Радостин Стойчев, който подписа нов договор за три години.

Припомняме, че през сезон 2013/14 Матей Казийски също не игра за Тренто, но тогава бе отдаден под наем в турския Халкбанк, чиито играч в момента е друга родна звезда Цветан Соколов. През следващия сезон Тренто ще участва в Шампионската лига, а това може да се окаже ключово за решението на Казийски, което очаква с огромно любопитство.