на живо

Матюиди за коронавируса: Бях в шок! Страхувах се за семейството си!

Французинът вече е здрав

В началото на разпространението на коронавируса в Европа, футболистът на "Ювентус" Блез Матюиди беше в светлината на прожекторите. Той беше сред първите регистрирани заразени играчи.

Днес французинът е добре. Тестовете му вече са отрицателни. И въпреки, че никога не е имал сериозни симптоми, описва преживяването като кошмар.

"Честно да ти кажа, беше много трудно. Когато тестът ми излезе положителен, не можех дори да отида да пазарувам. Леко се бях побъркал", разказва Матюиди в чат със своя съотборник във френския национален отбор Меди Бенатя.

"Винаги трябва да внимаваш да не си прекалено близо до хората. Трябва да си психически силен. Отнема време. Това е нова ситуация за нас", добави Матюиди.

Снимка: Getty Images

Той разкрива, че, когато е разбрал, че е заразен, е бил в шок. А семейството му също е преживяло този период трудно.

"Бях в шок! Страхувах се за семейството и приятелите си. И за тях беше трудно, но успях да ги успокоя. Хич не е лесно. Иска ми се този период да отмине бързо. Чудя се какво ли ще се случи след това с футбола, с ежедневието ни", добави французинът.

В момента само Паоло Дибала от "Ювентус" е с положителна проба за коронавирус. Матюиди и Даниеле Ругани вече са дали отрицателен резултат.

bTV призовава: останете си вкъщи!