на живо

Матс Виландер: Григор е на прав път, ще дойде и неговото време

Той е твърде талантлив, за да не спечели турнир от Големия шлем, смята експертът

Григор Димитров получи подкрепа от Матс Виландер след тежката си загуба от Роджър Федерер на "Уимбълдън". Експертът отчете, че швейцарецът е имал пълно превъзходство на корта, но е на мнение, че българинът е на прав път.

„Федерер се намира в страхотна форма и очевидно играе чудесно. Бих казал, че той е най-трудният съперник за Димитров. Видно е, че те са добри приятели и познават добре силните си страни. Но играта на Григор просто не е на нивото на тази на Федерер в нито едно отношение, като изключим може би движението по корта."

"Димитров трябваше да сервира много добре, за да има шанс. Това е компонент от неговата игра, който той трябва да подобри, ако иска редовно да играе силно срещу най-големите. Успя да го направи срещу Надал в Австралия, така че очевидно притежава качествата, но просто му липсва постоянството, с което може успешно да затвори един 5-сетов мач."

"Мисля че Григор се усъвършенства. Той преминава по-лесно през ранните кръгове от турнирите и това е от голямо значение за представянето му в хода на надпреварите. Той прескочи успешно тази бариера и се дистанцира значително от играчите, които са, да речем, на позициите между 20-а и 50-а в ранглистата. В момента той е на много малко зад най-добрите."

„Роджър Федерер е концентриран върху този турнир от известно време, но като че ли очаквахме Григор да спечели сет или поне да затрудни Роджър през по-голяма част от мача. Димитров обаче се движи в правилната посока, той притежава качествата да спечели турнир от Големия шлем. Срещу някои от най-добрите в света в момента това ще бъде трудно, но той трябва да бъде търпелив, да тренира здраво и неговото време ще дойде. Той просто е твърде талантлив, за да не спечели турнир от Големия шлем."