на живо

Мауридес: Никога не съм играл пред такава публика

Обещаващо начало за новия нападател на ЦСКА

Lap.bg

Класирането на ЦСКА напред в Лига Европа съвсем не е сигурно, въпреки солидния аванс от три гола, смята новото попълнение на тима Мауридес. Нападателят зае мястото на Фернандо Каранга и се отчете с два гола в първите си два мача за "червените".

Успехът на ЦСКА в реванша срещу "Адмира Вакер" зависи основно от психологическата нагласа на футболистите в българския тим.

"Както ние им вкарахме три гола тук, така може да стане и обратното там. Трябва да сме стъпили здраво на земята, да си вършим работата, както я свършихме у дома и да бъдем концентрирани през цялото време, за да можем да преодолеем този кръг", каза нападателят.

За приключението "България" Мауридес не получава пълна подкрепа от семейството си. Така всичко започва с едно обещание към най-близкия човек.

"Когато дойдох тук обещах на моята съпруга, че този сезон ще бъде най-добрият в моята кариера. В началото тя се страхуваше да дойдем. Живеехме в Лисабон и смяташе, че там е по-спокойно, но видях феновете и й казах, че за такава публика не съм играл никога и искам да дойда тук."

"Основната ми цел е да стана шампион с ЦСКА и ако трябва, ще пролея кръв за моя отбор.", добави той.