на живо

Мбапе и Неймар поведоха ПСЖ към отмъщението срещу "Байерн" (ВИДЕО)

Французите спечелиха с 3:2 като гости в първия четвъртфинал

Мбапе и Неймар поведоха ПСЖ към отмъщението срещу "Байерн" (ВИДЕО)

"Пари Сен Жермен" започна отмъщението си срещу "Байерн" Мюнхен, след като го победи с 3:2 като гост в първия мач между двата тима от четвъртфиналите на Шампионската лига.

Над всички за френския тим беше Килиан Мбапе, който отбеляза два гола (3' и 68'), а един добави капитанът Маркиньос (28'). Друга голяма звезда в тима на Маурисио Почетино - Неймар, блесна с две асистенции на "Алианц Арена" в Мюнхен. За "Байерн", в отсъствието на контузения Роберт Левандовски, се разписаха бившият играч на ПСЖ Ерик Максим Чупо-Мотинг (37') и Томас Мюлер (60').

Двубоят е повторение на финала от миналия сезон, спечелен от "Байерн" с 1:0.

Снимка: Getty Images

Мачът започна с ранен гол за гостите - още в 3', когато Неймар се откъсна и подаде към Мбапе, а той порази близкия ъгъл на Мануел Нойер. "Байерн" извади топката от мрежата си точно 149 секунди след първия съдийски сигнал - най-лошият старт на баварците в елиминационен двубой от март 2010 насам. Тогава Уейн Рууни се разписа за "Манчестър Юнайтед" след само 63 секунди (2:3, четвъртфинал).

Не бе изминал и половин час игра в Мюнхен, преди французите да отбележат второ попадение, дело на Маркиньос след пас на Неймар. За бразилеца асистенцията бе 25-а от дебюта му в турнира през сезон 2013/2014 насам. Оттогава няма играч с повече.

Капитанът на ПСЖ Маркиньос обаче получи контузия и се наложи смяна, а до почивката същото сполетя и Леон Горецка и Никлас Зюле от състава на домакините.

Снимка: Getty Images

Въпреки проблемите, "Байерн" намали на 1:2 в 37' чрез Чупо-Мотинг. Попадението събуди отбора на Ханс-Дитер Флик и европейският шампион се добра до 2:2 в 60', когато Томас Мюлер преодоля Кейлор Навас, засичайки с глава центриране на Йошуа Кимих от пряк свободен удар.

Последната дума отново имаше Килиан Мбапе! В 68' той беше оставен да обработи топката отляво и вкара през краката на влезлия като резерва Джером Боатенг.

Така Мбапе вече има 8 гола в Шампионската лига през сезона, изравнявайки постиженията на Висам Бен Йедер от 2018 г. и Давид Трезеге 2001/02 - до днес най-резултатните французи в турнира в рамките на една кампания.

С двете си попадения Мбапе помогна на ПСЖ да прекъсне серията на "Байерн" от 19 срещи без поражение в Шампионската лига. Баварският колос не бе губил в Турнира на богатите от март 2019 г. - 1:3 срещу "Ливърпул" в реванш от осминафиналите.

Снимка: Getty Images

Вторият сблъсък между ПСЖ и "Байерн" е след седмица на "Парк де Пренс" във френската столица Париж.