на живо

Мбапе, който загърби Кристиано Роналдо заради брат си

Изгряващата френска звезда празнува като идола си, а сега децата се радват като него

Reuters

Килиан Мбапе! Ако преди месец не сте чували това име, то покрай фантастичните му изяви на Мондиала в Русия, вече трябва да знаете кое е детето-чудо на френския футбол

Само на 19 години нападателят на "Пари Сен Жермен" вече жъне плодовете на своя труд, а покрай тях и множество рекорди и награди. Той е едва вторият играч под 20 години в световната история, отбелязвал 2 гола в един мач на Мондиал (първият такъв е Пеле). Плюс това е на второ място в класацията за най-млади футболисти в Русия (изпреварва го единствено Даниел Арзани от австралийския национален отбор). 

Снимка: Reuters

Ако продължи със същите темпове, Мбапе има всички шансове да се превърне в новия голям футболен идол. Младият французин върви вече по този път, а възхищението си личи по всички опити да бъде повторено интересното му празнуване след гол. 

От известно време след като прати топката във вратата, Килиан се плъзва по колена към корнера и прибира дланите си под мишниците. В такава поза фотографите го уловиха на 3 пъти по време на световното.

Оказва се обаче, че Мбапе "най-нагло" си е откраднал това радване от... малкия си брат. Eтан е на 12 и когато победи в телевизионни игри прави... абсолютно същото. 

Снимка: Instagram

Връзката между двамата е изключително силна. Когато играе за "Монако", Килиан издейства по-малкият брат да бъде едно от децата, които излизат заедно с футболистите преди мачовете в Шампионска лига. Така двамата, хванати за ръка, преживяват усещането да бъдат част от най-големия футболен турнир.

Снимка: Instagram

Килиан обича до толкова малкото си братче, че предпочита да използва неговия жест, вместо онзи на неговия идол - Кристиано Роналдо. Преди да започне да се плъзга на колене, младата футболна звезда често тича леко приведен и със стиснати юмруци.

Това вече е в миналото, а в Русия "петлите" и феновете им се надяват Килиан да повтори радостното си изпълнение още няколко пъти, а те да са достатъчни за втора световна титла във витрината им.