на живо

Мбапе спаси Франция от загуба в последната контрола преди Мондиала

"Петлите" направиха 1:1 със САЩ

Reuters

Килиан Мбапе показа класа и спаси националния отбор на Франция с гол за крайното 1:1 у дома срещу САЩ. Нападателят беше постоянна заплаха за американците и се разписа в 78-та минута, с което изравни резултата след попадението на Джулиан Грийн в края на първото полувреме.

"Винаги е по-хубаво да побеждаваш, но това е просто една контрола и ни липсваше мотивация. Имахме много шансове за гол срещу отбор, който не ни оставяше много пространства за атака. Доминирахме, изравнихме и имахме шансове да спечелим в края", заяви селекционерът Дидие Дешан.

Французите наистина доминираха и пропуснаха доста положения, но американците поведоха в 44-та минута с гол на Грийн, който се възползва от лошо изчистване на Джибрил Сидибе и вкара топката покрай Юго Лорис.

Мбапе пропусна да изравни от пряк свободен удар малко по-късно, но беше по-точен в 78-та минута, когато засече центриране на Бенжамен Павард.

След мача голмайсторът, на който "петлите" ще разчитат и на световното първенство в Русия, каза: "С всеки мач подобрявам играта ми и днес направих точно това, което се очакваше от мен".