на живо

Мечтан дебют за Лукаку в "Манчестър Юнайтед"

"Червените дяволи" разгромиха "Уест Хем" с 4:0 на старта на новата кампания

Getty Images

"Манчестър Юнайтед" победи категорично с 4:0 у дома "Уест Хем" в последната среща от първия кръг в английското първенство. С два гола се отличи новото попълнение Ромелу Лукаку, а по едно попадение добавиха Антони Марсиал и Пол Погба.

"Червените дяволи" поведоха в резултата след 33 минути игра, когато Маркъс Рашфорд изведе Лукаку, който стреля от наказателното поле с левия крак, топката се удари в гредата и влезе във вратата зад Джо Харт.

След почивката "Юнайтед" игра още по-силно и реализира още три попадения във вратата на "чуковете". Хенрик Мхитарян центрира от фаул в 52-ата минута и направилият дебют за домакините в шампионатен мач Лукаку отблизо с глава се разписа за 2:0.

Седем минути след това Марко Арнаутович прехвърли Давид де Хеа с глава, но топката срещна външната страна на напречната греда. В 66-ата минута диагонален шут на Рашфорд се отби в гредата и излезе в аут.

Три минути преди края на редовното време Мхитарян изведе резервата Антони Марсиал, който технично се разписа за 3:0.

В добавеното време на двубоя, игран на "Олд Трафорд", Пол Погба с далечен силен удар оформи крайното 4:0 в полза на 20-кратните шампиони на Англия.