на живо

Медиите категорични: Швеция може и без Ибрахимович

"Има футбол и след Златан", пише испанската преса

Getty Images

Победата на Швеция над България с 3:0 в мач от квалификациите за световното първенство в Русия през 2018 г. очаквано е основна тема на спортните издания в Скандинавия. Домакините изцяло надиграха възпитаниците на Петър Хубчев и делят първо място в групата с отбора на Франция.

Квалификациите са първи за шведския тим след отказването на най-добрия реализатор в историята на отбора - Златан Ибрахимович. Той прекрати кариерата си с националната фланелка след отпадането в груповата фаза от Евро 2016 във Франция.

"Кой се нуждае от Златан?", пита риторично финландското издание "Iltalehti". От съседна държава не пестят суперлативи за представянето на съперниците на "лъвовете".

"Феновете вече спряха да питат за звездата на "Манчестър Юнайтед", категорични са в статията си финландците.

Немският "Sportal" пък хвали  тима и отбелязва, че без Ибрахимович "шведите са намерили новия си облик, футболистите изглеждат като отбор и продължават да впечатляват"

Испанският "Mundo Deportivo" също обръща внимание на срещата и посочва: "Има футбол и след Ибрахимович".

Следващият мач на Швеция е на 11 ноември. "Тре конур" гостуват на другия фаворит в групата - Франция. Българският тим пък ще посрещне Беларус на 13 ноември в София.

Снимка: bTV