на живо

Медведев елиминира Григор Димитров в Синсинати

Руснакът спечели в два сета

Reuters

Даниил Медведев спря Григор Димитров на осминафиналите на Мастърса в Синсинати. Водачът в схемата победи българина с 6:3, 6:3 след час и половина игра.

30-годишният българин имаше проблеми със сервиса си през целия мач, като не записа нито един ас и направи пет двойни грешки. Световният номер 2 се възползва по най-добрия начин от грешките на съперника си.

Димитров започна мача добре и стигна до точки за пробив в първите два сервис гейма на руснака, който обаче не се пропука. След това при 1:2 обаче българинът направи няколко грешки на бекхенд, а Медведев се възползва и проби. Димитров веднага върна брейка, но позволи нов пробив и впоследствие Медведев спечели първата част с 6:3.

Във втория сет Григор продължаваше да изпълнява по-слаб сервис в сравнение с предишните мачове. Това бе добре дошло за Медведев. Той още два пъти проби Димитров и спечели мача след ново 6:3. 

За първи път от месец април в Монте Карло Григор записа две поредни победи в един турнир – срещу Роберто Баутиста Агут и Александър Бублик, но не успя да продължи серията си срещу Медведев.