на живо

Медведев изгуби търпение с Обамеянг (ВИДЕО)

Тенисистът кръстил фентъзи отбора си на капитана на "Арсенал", но вече му няма доверие

Медведев изгуби търпение с Обамеянг (ВИДЕО)

Трудно начало на сезона за капитана на "Арсенал" Пиер-Емерик Обамеянг. Откакто подписа нов договор с "артилеристите", габонският нападател има само 2 гола и асистенция в 10 мача в английската Висшата лига. Така Обамеянг вече не се ползва с доверието на един от най-големите си фенове - световния №4 в тениса Данийл Медведев.

Руснакът - победител в заключителния за годината АТР турнир, е върл фен на играта Fantasy Premier League, участниците в която сглобяват състав от действащи футболисти и получават точки спрямо тяхното представяне. Естествено, заради слабата си резултатност от началото на кампания Обамеянг е разочарование.

Пред сайта на Висшата лига Медведев разкри, че изгубил търпение с габонския нападател и дори вече го е продал. Любопитното е, че тенисистът е кръстил отбора си на звездата на "Арсенал".

"Мнозина си го превеждат "Ужасният Обамеянг", но всъщност на руски означава "Страшният Обамеянг". Очаквах да ми донесе доста точки. За съжаление, не е такъв случаят. Надявам се да започне да бележи повече, макар че вече не е в отбора ми!"

"Обичам да рискувам много, защото така мога и да спечеля много. Можех да взема намиращия се в отлична форма Бруно Фернандеш ("Манчестър Юнайтед"), но всичките ми приятели го имат. Затова сега в тима ми са Мохамед Салах и Садио Мане от "Ливърпул". Двойна атака.", коментира Медведев.

В последните години играта има над 6.5 милиона активни играчи, а Медведев е завършвал в топ 500 хиляди, както и в топ 300 хиляди. През настоящия сезон все още е извън първия 1 милион. Отдава го на липсата на късмет, но и на грешните решения - като това да се довери на Обамеянг, който е един от най-скъпите във виртуалния мениджър.

Медведев се надява един ден да има материали и за негови постижения във Fantasy Premier League. Той черпи вдъхновение от действащия световен шампион по шах Магнус Карлсен. Норвежецът е известен с отличното си представяне в играта на Висшата лига.