на живо

Мегасделка праща Кристиано в Париж през 2016

Ръководството на ПСЖ е готово да плати 125 мил. евро за португалеца

Getty Images/Guliver Photos

Кристиано Роналдо е най-важната трансферна цел на Пари Сен Жермен. Според авторитетното френско издание "L'Équipe" ръководството на столичани би заплатило космическата сума от 125 мил. евро, за да привлече двукратният носител на златната топка от Реал (Мадрид). Президентът на клуба Насър ал-Хелайфи прави всичко възможно, за да продължи развитието на ПСЖ като един от топ отборите в европейския футбол и евентуален трансфер на португалеца би бил стъпка в правилната посока.

Подобна мегасделка обаче може да бъде осъществена едва през лятото на 2016 година, тъй като шампионите на Франция изпитват затруднения със спазването на правилата на УЕФА за финансовия феърплей. Все пак ръководството продължава да търси начин за заобикаляне на наложените бюджетни лимити, осигурявайки си възможност да отправи конкретно предложение за Кристиано след една година.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Освен 125-те милиона за закупуването на нападателя, парижани трябва да подготвят още близо 200 милиона, за да покрият финансовите изисквания по договорите на самия футболист. Така цялата сума по сделката скача до 300 милиона, които в момента ПСЖ не може да си позволи да изхарчи.

Предвид наскорошното изказване на президента на УЕФА Мишел Платини за евентуално облекчаване на правилата за финансовия феърплей, в ПСЖ надали ще се откажат от мечтата си да видят Роналдо в "червено-син" екип.