на живо

Мегасделката е факт - Стърлинг подписа с Манчестър Сити

Ливърпул получава близо 70 милиона евро за атакуващия халф

Getty Images/Guliver Photos

Манчестър Сити привлече английският национал Рахийм Стърлинг. Днес той премина медицинските прегледи и подписа петгодишен договор с "гражданите", които ще платят на Ливърпул 62,5 милиона евро. В зависимост от представянето на атакуващия полузащитник, сумата може да набъбне до 70 млн. Така 20-годишният Стърлинг се превръща в най-скъпоструващия английски играч в историята.

20% от трансферната сума (12,5 млн. евро) ще получи бившият клуб на футболиста - Куинс Парк Рейнджърс, който през 2010 се раздели с него срещу едва 600 хил. паунда.

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини описа Стърлинг, който е вторият най-скъп британски футболист след Гарет Бейл, като "един от най-добрите атакуващи играчи в света". Националът на Англия автоматично получи и една от най-ценните фланелки във всеки отбор - тази с номер 7.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Той е млад играч със страхотни качества. Сигурен съм, че феновете на Манчестър Сити ще са изключително развълнувани да го видят в игрова обстановка.", добави Пелегрини.

Договорът на Стърлинг с бившия му клуб Ливърпул изтичаше през 2017 година. Той отказа предложения му нов контракт със седмична заплата от 100 хил. паунда, чрез който щеше да удължи петгодишния си престой на "Анфилд".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Скорошно проучване определи Стърлинг като най-ценния млад футболист в Европа, оставяйки зад себе си Маркиньос от Пари Сен Жермен и новото попълнение на Манчестър Юнайтед - Мемфис Депай.