на живо

Мейсън Маунт пред bTV: Да спечеля Шампионската лига бе най-голямата ми мечта

"Още съм млад и най-доброто от мен тепърва предстои", заяви халфът на "Челси"

Мейсън Маунт пред bTV: Да спечеля Шампионската лига бе най-голямата ми мечта

Полузащитникът на "Челси" Мейсън Маунт, който е юноша на клуба, сподели пред bTV, че триумфът в Шампионската лига тази вечер е бил най-голямата му мечта. Английският национал обаче смята, че все още не е достигнал своето топ ниво и не сме видели най-доброто от него.

"Челси" вдигна втората си купа от Шампионската лига, след като записа минимален успех с 1:0 над "Манчестър Сити". Победното попадение бе дело на Кай Хаверц, а прекрасното извеждащо подаване дойде именно от Маунт, сравняван с клубната легенда и бивш мениджър на "сините" Франк Лампард.

Снимка: Getty Images

"Специално е да съм в този клуб. От шестгодишен това беше моята мечта - да спечеля голям трофей. Шампионската лига, от всички мечти - е най-голямата. Аз успях да я сбъдна тази вечер. След толкова години на здрава работа, има нещо, от което да съм горд. Работихме толкова здраво през този сезон, много е специално. Трудът ни се отплаща вече, като виждаме този медал.", каза Маунт.

"Не мисля, че все още съм стигнал своето топ ниво. Най-доброто от мен тепърва предстои да се прояви, още съм млад. Трябва да се развивам. Още по-гладен съм за успехи, след като спечелих този трофей. След двете поражения във финала на ФА Къп, имах чувството, че сме загубили нещо много сериозно и си мислех, че може скоро да не спечелим голям трофей. Ето, обаче, че той дойде. Този сезон не трябва да бъде единствен. Трябва да се борим и за Висшата лига, да продължаваме да печелим."

Снимка: Getty Images

"Да стана капитан на тима би била голяма крачка за мен. "Челси" е в кръвта ми. От много дълго време съм в този клуб. Да се надяваме, че ще продължим да печелим. Обичам този клуб и тези фенове. Те не бяха повече от година по стадионите, но дойдоха на финала във ФА Къп, който ние спечелихме. Сега предстоят луди празненства!"