на живо

Мейуедър се завръща на ринга срещу... инфлуенсър

Логан Пол има един професионален мач зад гърба си

Непобеденият в 50 мача на професионалния боксов ринг и бивш шампион в 3 различни категории Флойд Мейуедър ще се изправи срещу... потребител на платформата за видеосподеляне "ЮТуб" в мач, който трябва да се проведе на 20 февруари 2021 г. Неговият съперник носи името Логан Пол.

За американския боксьор това ще е своеобразно второ завръщане към бокса. Той сложи край на кариерата си през 2017 г., след като победи ММА звездата Конър Макгрегър в боксов двубой. За 11 години Мейуедър успя да натрупа и значително парично състояние. Според "Форбс", бившият шампион е спечелил близо 1 млрд. долара през кариерата си.

Това му позволява да участва в различни "шоу-двубои". Такъв беше и последният му мач с Конър МакГретър, в който победи с нокаут в 10-ия рунд и спечели повече от 300 млн. долара.

Снимка: Getty Images

През 2018 г. той се изправи срещу японския кикбоксьор Теншин Насувака, който беше нокаутиран в първия рунд. Печалбата на Мейуедър беше 9 млн. долара.

Логан Пол е популярен създател на клипове в "ЮТуб" и инфлуенсър. Той има над 22,5 млн. последователи в платформата. Зад гърба си има една загуба в единствения си мач при професионалистите - срещу друг творец в интернет Кей Ес Ай.

През 2018 г. Пол си навлече гнева на милиони, след като си позволи да трупа гледания, иронизирайки темата за самоубийствата.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Logan Paul (@loganpaul)

Все още не е ясно къде ще се проведе шоуто, като Лас Вегас се посочва за най-вероятна локация.