на живо

Меле преди мача: Фюри срещу Уайлдър на пресконференция (ВИДЕО)

Сблъсъкът за титлата на Световния боксов съвет чука на вратата!

Reuters

Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър нямат търпение да се изправят един срещу друг на 1 декември! Двамата боксьори ще си съперничат за титлата на Световния боксов съвет (WBC), а напрежението между тях е толкова осезаемо, че ескалира още на общата им пресконференция.

След като двамата официално си размениха закани зад микрофона и отговаряха на въпроси 40 минути, дойде време да застанат очи в очи за обща снимка.

Само че фотографирането не премина в добрия тон.

Първо Уайлдър започна да сипе закани право в лицето на съперника си. "От събота ще ме познават като човекът, който е победил Фюри! Ще те разнасям по ринга! Ще те нокаутирам!", бе подпалил непобеденият американец.

Снимка: Reuters

Фюри не спомогна особено за спокойствието, като подигравателно се подсмихваше и в типичния си стил опитваше да избегне думите, а и плюнките (както самият британец обяви след това) на своя опонент.

В крайна сметка Уайлдър се приближи прекалено близо, Фюри го избута, а в последвалото неразбирателство се включиха и щабовете на двамата боксьори. Британецът дори свали ризата си, за да покаже, че е в добра форма.

Снимка: Reuters

До по-сериозни последици не се стигна, а напрежението бе туширано бързо.

Залогът в мача между двамата е огромен. При успех на Уайлдър, американецът ще остане непобеден и ще защити титлата си в тежка категория, а най-вероятно следващият му съперник ще бъде Антъни Джошуа. Победителят от този двубой ще бъде обявен за абсолютен световен шампион - притежател на всичките 5 титли.

За Фюри пък това е своеобразно завръщане на ринга срещу сериозен съперник, след като бе извън бокса за близо 3 години заради употреба на кокаин.