на живо

Да те уволнят след 77 дни

Франк де Бур е един от най-бързо отстраненините наставници в историята на Висшата лига

Getty Images

В близкото минало той беше основен футболист в "Аякс", "Барселона", холандския национален отбор, а през последните сезони беше наставник на "Аякс" и "Интер".

За настоящата кампания Франк де Бур се впусна в приключение, наречено "Кристъл Палас" - на пръв поглед непретенциозен тим от Висшата лига на Англия. Само че авантюрата де Бур с "Палас" завърши доста бързо.

Холандецът беше уволнен, като новината беше съобщена от официалната "Фейсбук" страница на клуба от английския елит. Де Бур влезе в историята на Висшата лига като един мениджърите, запазили работата си за най-кратко време.

Той записа четири загуби от първите си четири мача в първенството. Единственият успех на мениджъра и тима му беше срещу "Ипсуич" за Купата на Лигата. Фаворит за негов заместник е бившият селекционер на Англия Рой Ходжсън.

Не за първи път Франк де Бур бива уволнен след доста кратък период от време начело. Малко след като изведе "Аякс" до четири титли на Холандия, специалистът пое "Интер", където изкара точно 85 дни.