на живо

Мениджърите избраха Юрген Клоп за №1 в Англия

Германецът благодари на хората в щаба си, които правят екипа "наистина специална група от мозъци".

Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп бе определен за най-добър в Англия от Асоциацията на мениджърите. През сезона германският специалист изведе тима от Мърсисайд до първа шампионска титла от 30 години насам и заслужено спечели приза, който носи името на легендарния бивш мениджър на "Манчестър Юнайтед" сър Алекс Фъргюсън.

"Изключително поласкан съм да спечеля, благодарен съм за отличието "Сър Алекс Фъргюсън", носещо името на човека, на когото се възхищавам толкова много", каза Клоп и не пропусна да благодари на хората в щаба си, които правят екипа "наистина специална група от мозъци".

"Обичам да работя с моите треньори, футболисти и с всички в "Ливърпул" и, разбира се, съм благодарен за подкрепата от всички наши прекрасни привърженици", добави германецът.

Сър Алекс Фъргюсън поздрави Клоп за спечелването на наградата и заяви, че му прощава за това, че го е събудил в 3.30 през нощта, за да му каже, че е станал шампион. "Благодаря ти. Ти наистина го заслужаваш", каза бившият мениджър на "Манчестър Юнайтед".

Аржентинецът Марсело Биелса бе избран за №1 в Чемпиъншип, след като класира "Лийдс" във Висшата лига за първи път от 16 години.