на живо

Мери Пиърс: Григор ще спечели титла от Големия шлем

Скоро големите шампиони ще се оттеглят от тениса, припомни французойката

Lap.bg

Григор Димитров е страхотен и може да спечели турнир от Големия шлем. Оценката е на легендата на френския тенис Мери Пиърс.

Шампионката от Откритото първенство на Австралия за 1995 г. и от "Ролан Гарос" за 2000 г. пристигна за първи път на българска земя за Световната треньорска конференция на международната федерация (ITF), която започва утре с участието на над 650 специалисти от 90 страни.

Бившата №3 в световната ранглиста при жените е убедена, че Димитров разполага с огромен потенциал. „Той играе във време на много силна конкуренция на шампиони като Надал, Федерер, Вавринка, Мъри. В близките години те ще се оттеглят от тениса. Григор е все още млад и вярвам, че има шанс да спечели турнир от Големия шлем”, заяви Пиърс пред bTV.

В момента французойката работи с млади таланти в своята родина, помощник капитан е за „Фед къп“ и е член на Борда на директорите на ITF като представител на атлетите. Нейната лекция по време на треньорката конференция ще бъде разказ за живота и пътя й в тениса.

За конференцията пристигна и президентът на ITF Дейвид Хагерти, който определи България като важна за световния тенис страна.