на живо

Меси: Ако не спечелим световното, ще трябва да се махнем от националния

"Не знам какво ще правя след края на кариерата си", каза аржентинецът

Reuters

Лионел Меси заяви, че ако Аржентина не спечели световното първенство в Русия, той и всичките му съотборници ще трябва да напуснат националния. Поне такива усещания във феновете долавя звездата на "Барселона". В предаване по "Америка ТВ" Меси заяви, че напрежението върху отбора преди предстоящото първенство е голямо заради неуспехите в предните издания - второ място през 2014 г. и отпадане на четвъртфинал през 2010 и 2008 г.

"Дано направим голям Мондиал. Очакваме да изживеем нещо подобно на 2014 година, но с различен финал. Ако не спечелим Световното, ще искат от всички нас да напуснем националния отбор. Изумително е, че навсякъде по света искат купата да е за Аржентина. От всички краища на света ми пожелават успех на Световното и ми стискат палци, впечатляващо е наистина", каза Меси.

Той разкри, че се опитва да не бъде толкова голям егоист на футболното игрище и да подава повече на своите съотборници, а след като приключи с активната си футболна кариера, все още не е решил какво да прави.

"Истината е, че не зная какво ще правя. Всички казват, че е много трудно и вярвам, че е така. Бих искал да правя всичко, което не съм могъл да правя заради професията си. Истината е, че не зная къде ще живея", каза Меси.