на живо

Меси: Диего не може да ни напусне. Той е вечен!

"Тъжен ден за всички аржентинци", написа футболистът на "Барселона"

Instagram

Футболистът на "Барселона" и аржентинския национален отбор Лионел Меси използва социалните мрежи, за да изрази съболезнованията си за смъртта на своя сънародник Диего Марадона.

В "Инстаграм" Меси публикува няколко снимки със световния шампион от 1986 г. и заяви, че той не може да си отиде от този свят, защото футболният му гений е вечен!

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Leo Messi (@leomessi)

"Много тъжен ден за всички аржентинци и за футбола. Той почина, но не може да ни напусне, защото Диего е вечен!

Ще помня вечно всички красиви моменти, прекарани с него. Използвам възможността да изразя съболезнования към семейството и приятелите му", написа Меси в профила си в "Инстаграм".

Снимка: Getty Images

Лионел Меси е считан за наследник именно на Марадона. След обичания от всички в Аржентина Дон Диего, единствено футболистът на "Барселона" успя да предизвика такъв възторг.

Марадона и Меси често са демонстрирали уважение един към друг. Двамата не пропускаха да се изкажат ласкаво за качествата и характера на другия.

Снимка: Getty Images

"Дори да играех милион години, никога нямаше да се доближа до Марадона. Не че така или иначе бих искал. Той е най-великият досега.", заяви Меси преди години. 

Наскоро той пожела на Марадона бързо възстановяване след операцията, която легендарният футболист претърпя.

Специалистите пък смятат, че стилът на игра на Меси много напомня този на неговия предшественик.

Снимка: Getty Images

Двамата работиха заедно от 2008 до 2010 г., когато Дон Диего беше селекционер на националния отбор по футбол на Аржентина. 

През 2016 г. двамата имаха задочен спор. Тогава Меси заяви, че напуска отбора на своята страна, а Марадона го разкритикува остро. В крайна сметка футболистът на "Барселона" се завърна в селекцията.