на живо

Меси и Марадона искат да продължат да търсят Емилиано Сала

Президентът на Аржентина също настоява спасителната операция да продължи

Reuters

Лионел Меси, Диего Марадона и президентът на Аржентина Маурисио Макри призоваха търсенето на футболиста на "Кардиф" Емилиано Сала да продължи. 

Играчи и клубове от цял свят се обявиха против спирането на операцията за търсене на изчезналите пилот и пътник. 28-годишният Сала излетя от Нант в понеделник (21 февруари), за да се присъедини към "Кардиф", а самолетът му изчезна от радарите около Ламанша. В петък търсенето на следи от двамата пътници и летателното средство бе преустановено, въпреки емоционалните призиви на семейството на играча то да продължи.

В молбите операцията да не бъде спирана се включи и сънародникът на Сала - аржентинската звезда на "Барселона" Лионел Меси. "Докато има възможност и надежда, моля ви, не спирайте да търсите Емилиано. Изпращам сила и подкрепа на семейството и приятелите му", написа Меси в социалните мрежи.

Снимка: Instagram

Друг легендарен аржентинец - Диего Марадона, също призова търсенето да не се преустановява. "Надеждата никога не умира", написа той.

Снимка: Instagram

Серхио Агуеро се включи с публикация в "Туитър". "Не искаме да се предадем, оставете ни надеждата. Не прекратявайте издирването на Сала", написа нападателят на "Манчестър Сити".

Снимка: Instagram

Бившият отбор на футболиста - "Нант" призова действията по откриване на аржентинеца не спират.

Случаят стигна и на по-високо политическо ниво. Самият президент на родината на Сала - Маурисио Макри, е провел разговори с външните министри на Великобритания и Франция и е призовал усилията по откриване на футболиста да продължат.

Емилиано Сала трябваше да проведе първа тренировка с "Кардиф" във вторник. Самолетът, с който той пътуваше за Великобритания, обаче така и не кацна. В следващите дни се появи и запис от последното съобщение на футболиста към приятелите му. В него той изразява притеснения за състоянието на машината, с която лети.