на живо

Меси и неговият шедьовър, който подлуди света (ВИДЕО)

Попадението от над 31 метра беше под номер 600 в клубната кариера на аржентинеца

Reuters

Каквото и да кажем за Лионел Меси след първия мач от полуфиналите на Шампионската лига срещу "Ливърпул", ще е малко! Звездата на "Барселона" закръгли головата си сметка на 600 попадения, а именно юбилейното му стана едно от най-красивите в историята на турнира.

Аржентинецът оформи крайния резултат 3:0 в 82-рата минута с ювелирно попадение от пряк свободен удар. 

Той успя много прецизно да прати топката във вратата на Алисон от над 31 метра. Футболистът на "Барселона" просто не остави шанс на стража на "Ливърпул", който реагира възможно най-професионално. Срещу някои звезди обаче дори това е недостатъчно!

Всъщност Меси постави още един рекорд с този гол. Оставяме броя попадения настрана. Според футболните статистици, това е голът, който аржентинецът вкарва от най-далечно разстояние в Шампионската лига.

А той има 134 мача в най-силния европейски клубен турнир и вече 112 гола!

Нищо чудно, че футболните специалисти полудяха по попадението!

Като коментаторите на английската телевизия, излъчваща мача - Рио Фърдинанд и Гари Линекер, които не сдържаха възхищението си, въпреки че се предполага, че трябва да стискат палци за "Ливърпул". 

След мача Линекер определи този пряк свободен удар за най-добрият в историята. "Малкият гении преобръща логиката!", възхищаваше се той.