на живо

Меси игра при първата победа на Куман начело на "Барса"

Каталунците победиха "Химнастик де Тарагона" в контрола

Reuters

Феновете на "Барселона" могат да си отдъхнат! Лионел Меси се завърна в игра за тима!

Въпреки че преди няколко седмици заяви официално желанието си да напусне клуба, аржентинецът изведе каталунците с капитанската лента в първа контрола от подготовката преди сезон 2020/2021.

Меси игра през първото полувреме в мача срещу "Химнастик де Тарагона", който беше и неофициален дебют на новия треньор - Роналд Куман. Срещата завърши с победа на каталунците с 3:1. Нидерландецът зае поста след уволнението на Кике Сетиен - наставника, който водеше "Барса" по време на загубата с 2:8 от "Байерн" Мюнхен в Шампионската лига.

Снимка: Reuters

Ерата "Куман" на "Камп Ноу" обаче започна със скандал. Меси заяви, че има право да си тръгне и да продължи кариерата си в друг тим, а от клуба бяха категорични, че това ще стане само при заплащане на трансферна сума от 700 млн. евро. В крайна сметка аржентинецът обяви, че остава, тъй като не иска да води съдебни битки с единствения отбор, в който е играл на професионално ниво.

Снимка: Reuters

Иначе Куман използва две различни единайсеторки в мача. Головете през първото полувреме бяха дело на Усман Дембеле и Антоан Гризман, а Хави Бонила вкара за "Химнастик". През втората част от дузпа се разписа Филипе Коутиньо, който през предишната кампания игра под наем в победителя в Шампионска лига - "Байерн" Мюнхен.