на живо

Първи червен картон за Меси в мач номер 753 за "Барселона"

33-годишният нападател може да бъде наказан за четири срещи

Reuters

Лионел Меси бе изгонен с червен картон за първи път с екипа на "Барселона". 33-годишният аржентинец не овладя нервите си в продълженията срещу "Атлетик" Билбао във финала за Суперкупата на Испания.

В 119-ата минута на мача в Севиля той удари с юмрук в главата Виялибре от  състава на баските, а след преглед на ситуацията с ВАР съдията му показа директен червен картон.

"Атлетик" Билбао стигна до победата след обрат и решителен гол на Иняки Уилямс. Воденият от Марселино тим спечели първия си трофей от 2015 г., когато отново вдигна Суперкупата в мач срещу "Барселона". 

Снимка: Reuters

Според информациите в испанската преса, Дисциплинарната комисия на Ла Лига ще се съобрази с член от правилника, който предвижда наказание от 4 до 12 мача лишаване от състезателни права. Вероятно Меси ще бъде санкциониран възможно най-минимално - с 4 срещи. 

Меси изкара първия си червен картон за "Барселона" в 753-ия си мач с екипа на "блаугранас". Това обаче не е първото му изгонване. Два пъти е напускал принудително терена в срещи на националния отбор на Аржентина.