на живо

"Барса" отново победи, а Меси изпревари легенда на "Реал" Мадрид

Осми пореден успех на тима на Ернесто Валверде

Getty Images

"Барселона" спечели с 2:0 гостуването си на "Жирона" в каталунския сблъсък от 21-ия кръг на Примера дивисион и по този начин възстанови преднината си от 5 точки на върха в класирането пред втория "Атлетико" Мадрид. 

"Блаугранас" записаха осма поредна победа и общо 15-а от началото на сезона. Поражението е седмо за "Жирона", който е на 13-ата позиция.

Лионел Меси се завърна в стартовия състав на шампионите след две поредни отсъствия и не само че вкара един от головете за успеха, но и записа 328-а победа в испанския елит. По този начин аржентинската звезда изпревари легендата на "Реал" Мадрид Раул, който има 327 успеха.

Пред Меси вече са само Андони Субисарета (333 победи) и Икер Касияс (334). 

Играчите на Ернесто Валверде поведоха с 1:0 още в 9-ата си минута, когато Нелсон Семедо се възползва от грешка в защитата на домакините. Това беше 32-о поредно гостуване в първенството, в което "Барселона" отбелязва гол.

Футболистите на "Жирона" се активизираха, а Стуани дори поиска дузпа за дърпане на фланелката му от Жорди Алба, но не получи такава. Педро Алкала и Стуано пък след това пропуснаха от удобни позиции, а веднъж и Пике изби топката от голлинията.

В 68-ата минута Алба изведе свободния Лионел Меси на добра позиция и с прехвърлящ удар аржентинският нападател вкара гол №402 в Ла Лига за 2:0.