на живо

Меси изпревари по голове Стоичков в емоционален мач срещу "Шапекоензе" (ВИДЕО)

Феновете на "Камп Ноу" не пестиха аплодисменти за бразилския тим, който преживя самолетна катастрофа

Лионел Меси подобри голмайсторския рекорд на Христо Стоичков в турнира "Жоан Гампер", след като се разписа срещу "Чапекоензе". Така аржентинецът вече има 8 попадения и оглавява еднолично ранглистата. Стоичков, Асенси и Чики Бегиристайн са с по 7.

Иначе "Барселона" за 40-и път в 52-ото издание на турнира спечели турнира. Този път финалът беше изключително емоционален.

Снимка: Getty Images

По покана на каталунците, на "Кам Ноу" гостува тимът на "Шапекоензе", който половин година след преживяната самолетна катастрофа. 60 000 феновете по трибуните не спираха да аплодират футболистите на бразилския тим.

Едва трима играчи оцеляха в трагедията, а един от тях - капитанът Алан Рушел за първи път игра след инцидента и бе заменен в 35-ата минута под аплодисментите на публиката. Другите двама - Нето и Джаксън Фолман, не взеха участие в мача, но бяха почетени преди началото на срещата.

Снимка: Getty Images

Иначе "Барселона" постигна категорична победа с 5:0. Младият Жерар Деулофеу откри резултата в 5-а минута, а след това асистира за следващите два гола, отбелязани от Серхио Бускетс и Лионел Меси.

Снимка: Getty Images

През второто полувреме Луис Суарес и Денис Суарес вкараха още два гола. Пако Алкасер пък пропусна дузпа за "Барселона".