на живо

Меси ядосан: Слава Богу, че никой не вярва на лъжите

Суперзвездата на „Барселона” отрече слуховете за трансфер в "Интер"

Reuters

Лионел Меси използва 147-милионната си аудитория от последователи в "Инстаграм", за да заяви кратко и ясно, че всички слухове за негов трансфер от "Барселона" в "Интер" са неверни.

"Фалшиви новини". С тази категорична формулировка суперзвездата на световния футбол определи информацията, че възможността да премине от Примера в Серия "А" е напълно реалистична.

Цялата истерия около преминаването на един от най-добрите футболисти в света в "Интер" Милано дойде след изказване на бившия президент на клуба Масимо Морати.

"Изобщо не мисля, че е забранена мечта. Може би преди беше, но след тези проблеми (пандемията от коронавирус) вече не е. Нищо не се знае", каза Морати. Договорът на аржентинеца с "блаугранас" е до 2021 г.

Снимка: Reuters

В същото време слухът беше засилен и от президента на Ла Лига Хабиер Тебас, който сподели:

"Не мисля, че преминаването на Меси в Серия "А" ще реши по какъвто и да е начин финансовите проблеми на лигата. Иска ми се Меси да остане тук, в Испания, но и да си тръгне, няма да е драма", заяви той.

Цялата тази полемика, завъртяла се в медиите, Меси нарече "Лъжа номер 1". Но не спря дотук, Нападателят на "Барселона" опроверга и слуха, че е платил гаранцията на Роналдиньо на стойност 1,6 милиона долара за излизане от затвора в Парагвай. Бразилецът и брат му бяха задържани през март след незаконно влизане в страната с фалшиви документи. Новините, че Меси е помогнал на двамата да излязат от затвора, 6-кратният носител на "Златната топка" нарече "Лъжа номер 2".

В публикацията в "Инстаграм" Меси написа още "Това, което казаха за Нewell`s Old Boys преди няколко седмици също е лъжа. Слава Богу, че никой не им вярва."

bTV призовава: останете си вкъщи!