на живо

Меси: Лятото беше тежко. Сега искам да печеля

"Знам, че периодът е тежък за "Барса", каза голямата звезда на тима

Reuters

Лионел Меси определи седмиците преди началото на футболния сезон в Испания като тежки за него. Звездата на "Барселона" даде кратко интервю за каталунската медия RAC1 и беше цитиран от "Марка".

Аржентинецът гарантира, че трудните времена вече са зад гъба му и се стреми към всяка възможност за победа с екипа на каталунците.

"Сега съм добре. Лятото беше тежко за мен. Започна даже преди това. С начина, по който завърши сезонът, факсът... Всичко. И в началото на сезона дори ми влияеше", сподели Меси.

Снимка: Getty Images

През миналата кампания "Барселона" изпусна лидерската позиция в Испания и не спечели титлата, а в Шампионската лига отпадна, след като загуби катастрофално с 2:8 от "Байерн" Мюнхен.

Меси пък поиска да се възползва от клаузата си в договора за разтрогване. От ръководството не му позволиха и в крайна сметка той реши да остане в тима, в който прекара цялата си професионална кариера, поне до изтичане на контракта в края на настоящия сезон.

Снимка: Reuters

"Днес съм добре. Имам голямо желание за се боря за всичко, за което можем. Развълнуван съм. Знам, че клубът минава през тежък период. Всичко около "Барса" става трудно, но аз искам да печеля", заяви още аржентинецът.

В момента каталунците са на незавидното пето място в класирането в Испания. За януари 2021 г. са насрочени избори за нов президент, тъй като Хосеп Мария Бартомеу загуби доверието на феновете и беше остро критикуван заради отношението към Меси. Пандемията от коронавирус и липсата на мачове принудиха ръководството да намали заплатите на звездите си.