на живо

Меси намекна за отказване: Много неща ще се променят след световното първенство

Аржентинецът обмисля бъдещето си

Лионел Меси гледа напред, но вероятно "много неща ще се променят" след световното първенство по футбол в Катар.

Нападателят вкара гол пред препълнените трибуни на "Ла Бомбонера" при победата над Венецуела с 3:0 в квалификациите за мондиала, но след мача развълнува футболната общественост с коментар за бъдещето си.

"Не знам какво ще правя след световното първенство. Мисля какво предстои. След Катар ще трябва да преосмисля много неща", каза Меси и добави, че съмненията му нямат нищо с преживяното в миналото с националния отбор. Той спечели първия си трофей с "албиселесте" - Копа Америка, през 2021 г.

Снимка: Reuters

"От доста време съм щастлив тук, още преди спечелването на Копа. Благодарен съм за начина, по който ме карат да се чувствам всеки път, когато идвам в Аржентина", добави още нападателят на ПСЖ.

През юни Меси ще стане на 35. Попитан за бъдещето си с националната фланелка след мондиала, той отговори: "Не знам. Истината е, че не знам. Мисля за това, което предстои, което е близо, Еквадор (б. ред. - мача във вторник). Подготвителните мачове през юни и септември."

"Да се надяваме, че ще минат по възможно най-добрия начин. Но със сигурност след световното първенство много неща ще се променят", заяви той.