на живо

Меси не се появи и на първа тренировка за "Барселона" (ВИДЕО)

Феновете останаха разочаровани от липсата на своя любимец

Десетки фенове с часове очакваха чудо по време на снощната (31 август) тренировка на "Барселона", но останаха разочаровани. Техният любимец Лионел Меси явно не е размислил и не се появи на първото занимание под ръководството на новия треньор Роналд Куман. 

Аржентинецът заяви преди дни, че иска да напусне клуба, в който е прекарал всичките си години като професионален футболист. Той не се появи и на задължителните тестове за коронавирус в неделя (30 август), които предшестваха началото на подготовката за сезон 2020/2021.

Дори без Меси в редиците, Куман изведе на терена всички останали футболисти, в това число Луис Суарес, който се причислява към нежеланите в клуба. Като за първа тренировка, заниманието не беше натоварващо, а самият нидерландски специалист следеше играчите си стриктно. 

Снимка: Reuters

В испанските медии се появи информация, че Меси ще бъде глобен заради неявяването си на базата на клуба. Той продължава да е собственост на "Барселона". Каталунците считат, че желаещите да притежават футболиста, трябва да платят 700 млн. евро. Това означава, че аржентинецът ще трябва да плати глоба за неявяване на работа. При трето отсъствие от обявени събития, заплатата на Меси ще бъде намалена със 75% за месеца. При положение, че той получава по 5,9 млн. евро на месец, то глобата му ще е в размер малко под 1,5 млн. евро.

Очаква се утре (2 септември) бащата на Меси - Хорхе, да проведе среща с президента на "Барселона" Хосе Мария Бартомелу, на която да обсъдят бъдещите стъпки по раздялата.