на живо

Меси не се появи за тестове в първия работен ден на Куман

Луис Суарес беше тестван за COVID-19

Reuters

Лионел Меси изпълни заканата си и не се появи на задължителните PCR тестове за коронавирус преди първата тренировка на "Барселона" за сезон 2020/2021. 

Всички футболисти в тима и персонала трябваше да преминат през проверка преди да започнат подготовка. Меси, който по-рано през седмицата уведоми ръководството, че иска да продължи кариерата си в друг отбор, не беше на базата на каталуниците. Останалите играчи пристигнаха в добро настроение в неделната сутрин, която се явява и първи работен ден за новия треньор Роналд Куман.

Нидерландецът застана начело на тима след като Кике Сетиен беше уволнен след загубата с 2:8 от "Байерн" Мюнхен в Шампионската лига. Той проведе среща с Меси, но явно не са постигнали съгласие за бъдещо сътрудничество.

Самият Куман дойде на базата на "Барселона", за да бъде тестван заедно с цели си щаб - Роналд Куман, Алфред Шрьодер, Хенрик Ларсон и Алберт Рока.

Жорди Алба и Мартин Брейтуейт първи влязоха, за да бъдат проверени. След тях се появи и Луис Суарес, който също е спряган за напускане. 

Очакваше се Меси да се появи на базата на каталунците след него - около 10:15 ч. местно време, но не беше забелязан от присъстващите журналисти. Без да премине през задължителен PCR тест за коронавирус, аржентинецът не може да се включи в тренировките на тима.