на живо

Меси остава капитан на "Барселона", въпреки драмата

Аржентинецът попадна в групата на каталунците за първата контрола

Reuters

Лионел Меси ще продължи да бъде капитан на футболния "Барселона". Такова решение са взели в съблекалнята на каталунците, въпреки намерението на голямата звезда да напусне тима. 

Меси пое капитанската лента в "Барса" след напускането на Андрес Иниеста през 2018 г. От тогава той е първи избор на своите съотборници. Той ще продължи да носи отличителния знак, въпреки че преди месец заяви желанието си да продължи кариерата си другаде.

В крайна сметка аржентинецът реши да изпълни и последната година от договора си, тъй като не иска да влиза в съдебни битки с единствения клуб, в който е играл на професионално ниво, а откупната му клауза e непосилните 700 млн. евро.

Снимка: Getty Images

След като обяви решението си, Меси се подложи на задължителния тест за COVID-19 и участва в няколко тренировки под ръководството на новия наставник Роналд Куман. При първата си пресконференция нидерландецът заяви, че иска да гради отбора около Меси.

Днес (12 септември) той ще има възможност да покаже дали с аржентинеца са напаснали визиите си за играта. "Барселона" излиза срещу "Химнастик де Тарагона" в първи контролен мач преди началото на сезон 2020/2021 в Испания. Меси е в групата за двубоя, който ще се играе след 20:00 ч. българско време.

Куман обаче няма да разчита на Артуро Видал и Луис Суарес. Двамата са спрягани за трансфери в Италия - съответно в "Интер" и "Ювентус".