на живо

Меси приключи с "Барселона"... засега

Договорът на аржентинеца официално изтече

Reuters

Настъпи моментът, от който феновете на "Барселона" се страхуваха. Договорът на Лионел Меси с каталунците изтече.

7504 дни след първия контракт с "Барса", връзката на аржентинеца с клуба приключи. Поне засега. 

Въпреки усилията на президента Жоан Лапорта да се сключи споразумение със звездата, все пак не се е стигнало до подновяване преди официалното изтичане на контракта на 30 юни и от днес аржентинецът вече е свободен агент.

Снимка: Reuters

Това обаче не означава, че Меси категорично напуска "Барселона". Ръководителите в клуба вярват, че той ще с съгласи да подпише нов контракт.

Взаимоотношенията между Лапорта и бащата на Лео са много добри и затова испанските медии са убедени, че договорът ще бъде финализиран скоро, вероятно до няколко дни.

Евентуалният нов договор на Меси ще трябва да бъде адаптиран към реалностите в "Барселона", както наскоро заяви президентът на Ла Лига Хавиер Тебас. "Ако "Барселона" иска да привлече играч, който получава 25 милиона на сезон, това трябва да се осъществи или чрез трансфер, или чрез намаляване на заплатата", каза шефът на испанската футболна асоциация.

Снимка: Getty Images

Клубът смята, че в крайна сметка Тебас ще смекчи тона си, тъй като в крайна сметка присъствието на Меси в "Барселона" носи на Ла Лига много приходи, като увеличава многократно стойността му като телевизионен продукт, който трябва да се предлага на пазара по целия свят.

Преди година Меси изненадващо пожела да напусне единствения клуб, за който е играл на професионално ниво. Тогава от ръководството не му позволиха да се възползва от клаузата, която го освобождава от трансферна такса и аржентинецът бе принуден да остане в "Барса". 

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com