на живо

Меси ревна срещу съдиите и КОНМЕБОЛ след отпадането от Копа Америка (ВИДЕО)

Бразилия изхвърли Аржентина от турнира

Twitter

Капитанът на Аржентина Лионел Меси скочи срещу съдиите след отпадането на тима на полуфиналите в Копа Америка. "Албиселесте" загуби от Бразилия с 0:2, а според нападателя на "Барселона" реферите са свирили тенденциозно в полза на домакините.

"Бразилия не беше по-добра от нас. Те вкараха гол рано, а вторият дойде, след като не ни дадоха дузпа. ВАР се умори от ш****и нарушения в тази Копа Америка и днес дори не се стигна до системата. Те изобщо не се консултираха с ВАР. Всички решения на съдиите бяха в тяхна полза (б.ред. - на бразилците). Картони за нас, не и за тях. Имаше чисти фаулове, реферът не ги видя", започна Меси.

"Така беше през целия мач. При първото докосване те отсъждаха в полза на Бразилия. Тези глупости ни повлияха.".

"Истината е, че сме бесни, защото играхме много добре, вложихме много усилия и да завърши така... говорих с рефера, а той каза, че ни уважава, но в нито един момент не видях такова нещо", продължи нападателят.

Снимка: Reuters

32-годишният футболист не спря дотук. Според него КОНМЕБОЛ се съобразява прекалено много с Бразилия: "По време на турнира бяха свирени глупави докосвания с ръце, ш****и дузпи и ш****и фаулове. Но по някаква причина точно днес решиха да не използват ВАР".

"Това не ни извинява, но ние трябва да анализираме и да се надяваме, че КОНМЕБОЛ ще направи нещо, въпреки че Бразилия има твърде голямо влияние в организацията.", продължи той.

"Мисля, че направихме страхотен мач. Вложихме много усилия и те не бяха по-добри от нас. Започнахме нещо ново, което още сега дава обещание за нещо хубаво. Националният ни отбор показа, че има бъдеще. Групата ни беше много сплотена и с удоволствие ще продължа да помагам на отбора, ако има нужда от мен. Надявам се, че трудът на момчетата от тима ще бъде оценен, тъй като те свършиха огромна работа и направиха саможертва. Те са бъдещето на аржентинския футбол и показаха, че може да се надяваме на добри дни", допълни капитанът на Аржентина.