на живо

Меси: Роналдо не ми е конкуренция!

Контузената звезда на Барселона няма търпение да се завърне на терена

EPA

„Не чувствам Кристиано Роналдо като конкурент”, заяви звездата на Барселона Лионел Меси като допълни, че „да бъда контузен е най-лошото нещо на света”. Четирикратният носител на Златната топка сподели това в интервю пред каталунския журналист Гилем Балагуе, който е и автор на биографичната книга за нападателя.

„Все още мразя когато губя мач, но когато се прибера вкъщи се чувствам спокоен сред синовете ми”, отговори юношата на каталунците на въпрос дали бащинството го е променило, след което разговора продължава в посока променената му роля на „Камп Ноу”.

„Ние ще продължим да действаме спрямо съперника. Има моменти, в който трябва да се върна назад и да помогна за изнасянето на топката и има и такива, в който просто трябва да нападам и да вкарвам голове. Хората казват, че съперничеството ми с Роналдо е причината да продължавам да се подобрявам... Но това не е истина. Аз не се състезавам с Роналдо и смятам, че той мисли същото. Винаги съм искал най-доброто за отбора си и това е което ме е крепяло в трудните моменти и заради това не съм спирал да работя”, категоричен бе Меси.

„Не гледам прекалено напред в бъдещето. Живея за мига и в момента съм с Барселона. Испания е мястото където аз и моето семейство се чувстаме много добре. Нямам нужда да впечатлявам никого, защото не заради това играя футбол. Истината е много проста, играя защото ми харесва и защото това е моята професия. Честно казано, бих искал и синовете ми да разберат това. Чувството което изпитах когато се контузих срещу Лас Палмас беше странно, различно от другите пъти. Знаех, че е сериозна травма. Нямам търпение да се завърна, но вече свикнах и разбирам, че трябва да се възстановя по най-добрия възможен начин. Най-важното за мен е когато съм на терена да бъда във възможно най-доброто физическо състояние”, заяви любимеца на каталунските фенове.

„Аз се подобрявам всеки ден без да си поставям цели. Не се съобразявам с дати, защото това не зависи от мен. Колкото и да ми се иска да играя още утре, лекарите не ми позволяват. Не спират да ми повтарят, че ще се завърна на игрището, чак когато травмата ми отниме напълно”, завърши аржентинеца.