на живо

Меси срещу Роналдо - едно рекордно съперничество (ВИДЕО)

Аржентинецът подобри голово постижение, което големият му съперник не може да изравни

Меси срещу Роналдо - едно рекордно съперничество (ВИДЕО)

Меси или Кристиано Роналдо? Кой е по-добър? Може би отговорът на този въпрос е - никой. Живеем във време, в което футболът има двама играчи на върха.

Вечната битка между тях обаче продължава. Вчера Меси постави рекорд, който големият му съперник няма да може дори да изравни. Аржентинецът вкара едно от попаденията за успеха с 2:1 над ПСВ Айндховен и вече има 106 гола с екипа на "Барселона" в Шампионската лига. Роналдо е със 105 за "Реал" Мадрид, но няма как да направи опит за повече.

Португалецът обаче води в друга класация - за най-много попадения в Шампионската лига. Роналдо е отбелязал 121 с "Манчестър Юнайтед", "Реал" Мадрид и "Ювентус".

Меси най-вероятно ще натрупа доста повече игрови минути в най-престижния клубен турнир, тъй като е с три години по-млад - 31 срещу 34. Звездата на "Барселона" има всички шансове да задмине рекордната лятна покупа на "Ювентус".

След успеха на "Ювентус" срещу "Валенсия" във вторник Роналдо, отличил се с асистенция за победния гол, стана първият, достигал 100 победи в Шампионската лига.

Любопитно е, че португалецът е печелил повече пъти в турнира от 136 отбора (общо 140), които някога са участвали в нея. Четирите по-успешни са грандове на Стария континент. "Реал" Мадрид води със 156, пред "Барселона" със 142, "Байерн" със 133 и "Манчестър Юнайтед" със 117.

Тагове:

@