на живо

Меси уведомил "Барса", че няма да се появи за PCR тестовете

Проверката преди началото на сезона трябва да се състои в неделя (30 август)

Reuters

Лионел Меси е информирал ръководството на "Барселона", че няма да пристигне на базата на тима за задължителните PCR тестове за коронавирус, които предшестват подготовката за новия сезон. Това заяви испанският журналист Алфредо Мартинез в своя профил в социалните мрежи. Проверките трябва да се състоят на 30 август. 

Преди дни аржентинецът, който не е играл в друг клуб през своята професионална кариера, уведоми каталунците, че иска да прекрати отношенията си с тях и да продължи футболния си път в друг клуб.

Меси е заявил, че е на разположение за разговори на настоящия президент на "Барса" Хосеп Мария Бартомеу и неговия съвет на директорите. До момента двете страни не са обсъждали на официална среща желанието на аржентинеца да напусне.

Европейските медии спрягат 33-годишния Меси за ново попълнение на "Манчестър Сити". Според журналисти в Англия преговорите между двете страни са в напреднал етап, а аржентинецът дори вече е договорил личните си условя.

Френски медии пък загатват за амбициозния план италианският "Ювентус" да събере в един тим Меси и "големия му враг" Кристиано Роналдо.

Снимка: Getty Images

Последният мач за "Барселона", в който аржентинецът игра, е разгромната загуба с 2:8 от "Байерн" Мюнхен на четвъртфинал в Шампионската лига. След него треньорът Кике Сетиен беше уволнен, а начело на тима застана Роналд Куман. Нидерландецът проведе спешен разговор с Меси, но двамата явно не са постигнали съгласие за методите и целите.

Ако Меси не се появи на тестовете за COVID-19 в "Барселона" той не може да започне тренировки с тима в понеделник (31 август). 

Снимка: Reuters

Според адвокатите на футболиста, той има клауза в договора, която му позволява да си тръгне от клуба по всяко време. От "Барса" настояват, че не искат да продават своята звезда, дори някой клуб да осигури желаните от каталунците 700 млн. евро.