на живо

Меси вини бразилските терени за слабото си представяне на Копа Америка

Капитанът на Аржентина е отбелязал само един гол от началото на турнира

Reuters

Аржентина победи Венецуела с 2:0 и се класира за полуфиналите на Копа Америка без особената подкрепа на голямата си звезда и капитан на тима Лионел Меси. Нападателят на "Барселона" е отбелязал само един гол от началото на турнира - от дузпа срещу Парагвай.

След успеха срещу Венецуела Меси призна, че не играе на познатото си ниво, а като причина за това изтъкна качеството на бразилските терени.

"Не правя най-добрата си Копа Америка. Истината е, че терените са скандални. Топката се контролира трудно. Топката изглежда като заек, на този терен отива където си поиска. Всичко, което можем да направим, е да се адаптираме. Терените са ужасни. Не ни е лесно да задържаме топката, тя отскача слабо, не можем да я водим.", каза Меси след края на мача.

Снимка: Reuters

Копа Америка започна лошо за аржентинците. "Албиселесте" загуби първия мач с 0:2 от Колумбия, преди да направи 1:1 с Парагвай. Играчите на Лионел Скалони се нуждаеха от задължителна победа срещу Катар (2:0) в последния мач, за да се класират за директните елиминации.

Срещу Венецуела "гаучосите" спечелиха след голове на Лаутаро Мартинес и Джовани Ло Селсо, който е спряган за трансфер в "Тотнъм". Така на полуфиналите Меси и компания ще се изправят срещу Бразилия.

Аржентина стигна до финала в последните две издания на Копа Америка (2015 и 2016 г.), но и в двата случая загуби мача за титлата от Чили след изпълнение на дузпи.