на живо

Меси вижда бъдещето си извън "Барселона"

Аржентинецът е споделил това на новият треньор Роналд Куман

Reuters

Лионел Меси все по-сериозно се замисля да напусне футболния "Барселона" и по-скоро вижда бъдещето си в друг клуб. Това е заявил аржентинецът на новия треньор на каталунците Роналд Куман.

Информацията е на испанското радио RAC1

Аржентинецът е обяснил, че след унизителната загуба с 2:8 от "Байерн" Мюнхен и отпадането на четвъртфинал в Шампионската лига, се чувства неудовлетворен от обстановката в клуба и обмисля раздяла. Той е казал още, че съзнава, че ще му е трудно да предприеме тази крачка.

Снимка: Getty Images

Меси не е играл в друг клуб в своята професионална кариера, освен в "Барселона". Каталунците се надяват, че той ще подпише нов договор, тъй като настоящият му контракт изтича през лятото на 2021 г. Преди седмици се появиха информации, че аржентинецът е прекратил преговорите с ръководството на тима, а интерес към него проявяват от италианския "Интер" и английския "Манчестър Сити".

Ако Меси вземе решение да напусне "Барса", то Куман ще трябва да преосмисли плана си за структуриране на отбора. На първата си пресконференция като треньор на тима, нидерландецът заяви, че възнамерява да гради нов облик на "Барселона" около аржентинеца.