на живо

Меси задмина Пеле и го отпразнува с феновете на Аржентина

Нападателят се разплака

Reuters

Ново сериозно постижение за Лионел Меси. Аржентинският нападател изпревари легендарния бразилец Пеле по брой голове за националните отбори. Футболистът на ПСЖ реализира хеттрик в мача между Аржентина и Боливия за крайното 3:0 в световна квалификация за мондиала догодина.

Меси се разписа първо в 14-ата минута, а в 65-ата минута удвои преднината на своя отбор. Третото попадение падна в 88-ата минута.

Снимка: Reuters

Той задмина единствения трикратен световен шампион още с втория си гол в мача, който се оказа 78-ми за националния отбор на Аржентина. 

Новото попълнение на ПСЖ вече има 79 гола в 153 мача, а легендата на Бразилия е със 77 в 92. 

Също така Меси вече е голмайстор номер 1 на Южна Америка за всички времена.

Аржентина игра пред публика на свой терен за първи път от началото на пандемията. Пред около 21 000 привърженици на "Монументал" футболистите представиха трофея от Копа Америка, който спечелиха през юли.

Снимка: Reuters

След края на срещата Меси се разплака: "Чаках дълго време за това, търсих го, мечтаех за него. Нямаше по-добър начин да  го отпразнувам. Майка ми е тук, братята ми са на трибуните. Те страдаха много, а сега празнуваме", каза развълнувано той.

Меси вече има 26 гола в квалификации за световно първенство и изпревари на първото място във вечната ранглиста за континента Луис Суарес от Уругвай.

"Гаучосите" са на второ място в класирането на квалификациите с 18 точки. Бразилия е начело с 24, след като победи с 2:0 Перу.