на живо

Меси здраво стъпил на земята: Най-важният момент предстои

Аржентинецът беше лаконичен след постижението в Шампионска лига

Reuters

Лионел Меси закръгли головата си сметка на внушителните 600 попадения с екипа на "Барселона". И въпреки това не си позволи да лети в облаците!

Аржентинецът вкара два гола при победата на каталунците с 3:0 над "Ливърпул" в първа среща от полуфиналите на Шампионската лига, като вторият му шедьовър беше с юбилейния номер.

По традиция Меси публикува в официалния си профил в социалните мрежи няколко снимки от срещата и кратко послание към последователите си.

"Щастлив съм от резултата тази вечер. Но все още ни предстои гостуване на трудния "Анфийлд", където силният отбор на "Ливърпул" ще ни окаже голяма съпротива. Най-важният момент за сезона предстои. По-близо сме от всякога", пише Меси.

Явно "Барса", предвождан от аржентинеца, се е устремил към шампионски требъл. Каталунците вече станаха шампиони на Испания, отново с гол на Меси, а на 25 май им предстои финал за Купата на краля срещу "Валенсия".

В последното си изречение той не пропусна да изпрати подкрепа към испанския вратар на "Порто" Икер Касияс, който претърпя инфаркт, беше опериран и вече се възстановява.

Реваншът между "Барселона" и "Ливърпул" е на 7 май в Англия.