на живо

"Металика" забива с Кобрата на триъгълния ринг в Тексас

Преди два месеца групата събра близо 400 000 долара за благотворителност

Легендарната американска хеви метъл група "Металика" ще бъде част от шоуто, на което българският боксьор Кубрат Пулев ще мери сили с ММА боеца Франк Мир. 

Бандата е потвърдила участие на 27 ноември по време на гала вечерта, която ще се проведе на прочутия бейзболен стадион "Глоуб Лайф Фийлд" в щата Тексас, който има сгъваем покрив и е с капацитет 40 000 души.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kubrat Pulev (@kubratpulev)

Участието на "Металика" ще бъде част от турнето, което групата провежда в САЩ. Последните им концерти бяха във Флорида, а в началото на септември бандата реализира спектакъл в Небраска, след който дариха близо 400 000 долара за борбата с безработицата. Сумата ще отиде за подпомагане на хора, опитващи да придобият квалификация в друга сфера.

"Металика" ще е само една от атракциите. Самите мачове между боксьори и ММА бойци ще се проведат по правила и от двата спорта. Те ще бъдат в триъгълен ринг, а срещата между бившия претендент за титлите на Световната боксова асоциация (WBA), на Световната боксова организация (WBO), на Международната боксова федерация (IBF) и на Международната боксова организация (IBO) Пулев и ММА боеца Мир ще е кулминацията на вечерта. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kubrat Pulev (@kubratpulev)

"Това ще е нещо различно, както за нас, така и за вас!", обявиха събитието от групата, която има 9 награди "Грами".

Билетите за събитието са в ценовия диапазон 50-300 долара.