на живо

Мхитарян дебютира за "Арсенал" при загубата от "Суонси"

"Лебедите" победиха с 3:1 и се измъкнаха от зоната на изпадащите

Reuters

"Арсенал" загуби като гост от "Суонси" с 1:3 в мач от 25-ия кръг на футболното първенство на Англия. Домакините стигнаха до успеха с два гола на Сам Клакъс и грешка на вратаря на гостите Петр Чех. Така "Суонси" се измъкна от зоната на изпадащите и се изкачи на 17-а позиция с 23 точки. Арсенал е на шесто място с 42 точки.

Новото попълнение Хенрих Мхитарян дебютира за тима на Арсен Венгер, който започна по-добре срещата и поведе след попадение на Начо Монреал в 33-ата минута. Той се възползва от добро центриране на Месут Йозил.

Само минута по-късно домакините изравниха, след като Клакъс беше изведен в удобна позиция срещу Петр Чех и не сгреши за 1:1.

В 60-ата минута Мхитарян се появи на мястото на Мохамед Елнени, но секунди по-късно стражът на "Арсенал" допусна грешка и Джордан Аю направи обрат. Вратарят не успя да изчисти топката и тя попадна в Аю, който реализира отблизо.

До края на мача гостите продължиха да атакуват в търсене на изравнителен гол, но вместо това получиха трети във вратата си, отново дело на Сам Клакъс в 86-ата минута, който оформи и крайния резултат.

Оливие Жиру също влезе в игра за "Арсенал" във вероятно последния си мач за отбора.